Hvordan spare penger når du studerer i Norge ?

Spare penger studenter

Norge er ganske dyrt. Ingen vei utenom det faktum. Så hvis du planlegger å reise dit som student, må du huske å lese deg opp på disse fem tipsene for å få pengene dine til å vare.

1. Billige billetter

Alle som studerer i Norge bør bruke litt tid på å bli kjent med landet. Å reise med buss er det billigste alternativet, og selv om det kan ta lengre tid å komme dit du skal, er det ganske populært. Et godt tips er å planlegge reisen to-tre uker i forveien, mens det gir deg størst sjanse til å finne billige buss-, tog- og flybilletter.

2. Rabatter til studenter

I mange norske byer utgjør studenter en betydelig del av befolkningen. Det betyr at ungdom har en tendens til å være en viktig del av økonomien, både lokalt og på landsbasis. Bedrifter vil at du skal velge dem fremfor konkurrentene, så med student-ID vil de fleste av dem tilby veldig gode rabatter.

Usikker på hvem som tilbyr rabatter? Skolen din vil veldig ofte ha oversikt over hvem, hva og hvor, men det skader aldri å spørre virksomheten selv.

3. Dagligvarehandel

Dagligvarebutikker har sjelden studentrabatter, men du kommer likevel relativt billig unna med denne typen shopping. Årsaken er dagligvarebutikkenes ekstreme taktikk for å konkurrere mot hverandre om kundene. De vil gi vanvittige rabatter på visse populære produkter, selv til det punktet hvor de taper penger på det, men de har også sine egne eksklusive merker som de bruker for å «lokke» deg inn. Se etter merker som «X-tra», «First Price» og «Coop». De vil dekke alle dine grunnleggende behov og spare deg for mye.

4. De beste tingene i livet er gratis

Den norske naturen… Wow! Du vil ikke finne noe i nærheten av det noe sted i verden. Det er alltid tilgjengelig, alltid imponerende og alltid gratis. Du får kanskje et kick av å stå på toppen av Empire State Building 381 meter over bakken, men prøv å se over kanten på Preikestolen, en enorm stein som lener seg over en fjord 604 meter nedenfor. Ingen rekkverk, ingen sikkerhet. Nå er det et gratis kick.

You may also like...