Hvorfor refinansierer man boliglånet ?

Refinansiere boliglanet
Contract, Mortgage Document,Signing, Writing, Model Home

Hvorfor refinansierer man boliglånet

Det kan være mange grunner til å refinansiere boliglånet, men i mange tilfeller så refinansierer vi nordmenn for å få en lavere rente. Rent teknisk sett så vil det å refinansiere boliglånet si at du flytter boliglånet over til en billigere bank. Man kan også refinansiere boliglånet for å bake inn dyr kredittgjeld eller forbrukslån, men her fokuserer vi på å få renta så lav som mulig.

Målet er lavere kostnader

Når man refinansierer så bytter man gammel gjeld ut med ny gjeld. I de aller fleste tilfellene så skal dette resultere i en lavere rente, og lavere kostnader per måned, men hvorfor det? Er ikke bankene ute etter å tjene så mye som mulig? Hvorfor ender de opp med å justere renta med 0,5-1% når man begynner å vifte med et bankbytte?

Bankens risiko er din betalingsevne

Bankene er ute etter å tjene penger, og hvis du forlater dem så tjener de ingenting på deg lengre. Det er lave driftskostnader i en bank, annet enn lønna til de som jobber der, men bankens kostnader i forbindelse med lån er minimal. Bankens risiko er din betalingsevne, så når du begynner å true med et bankbytte og du kan vise til god betalingshistorikk vil du ofte oppleve at bankene plutselig kan «strekke» seg for å beholde deg som kunde..

Du er mer populær enn du tror

900 kroner mindre i rentekostnader per måned har mye å si for din del, faktisk 10 800 kroner ekstra å rutte med hvert år, men det er bare en dråpe i havet for bankene. Så det å justere ned renta med 0,5%, for banken sin del, er mye bedre det, enn at du flytter boliglånet ditt til en billigere bank.

You may also like...