Nordea og DNB hever rentene

Dnb nordea hever renten

Storbankene varsler at renten på boliglån og innskudd økes med inntil 0,5 prosentpoeng, etter Norges Banks renteheving før helgen.

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten med 0,5 prosentpoeng på rentemøtet 22. september, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB.

Banken opplyser at unge som skal kjøpe sin første bolig får bankens beste flytende boliglånsrente på 3,39 prosent.

Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin opplyser at det ikke er et entydig svar på hvor mye den enkeltes rente vil økes med, fordi banken har individuelle priser som avhenger ting som betjeningsevne, sikkerhet og risiko.

De nye rentene gjelder fra 27. september for nye boliglån og innskudd. 7. november økes rentene på eksisterende produkter, i henhold til lovreguleringen.

På innskudd vil den beste renten være på BSU, med 4,45 prosent. Innskuddsproduktene Sparekonto barn og Boligspar ekstra er de to som får den fulle rentehevingen, opplyser Lewin.

Nordea hever

Storbanken Nordea varsler mandag ettermiddag at de også øker rentene med inntil 0,5 prosentpoeng på boliglån og innskudd.

– Mange er nå forberedt på en tøffere høst økonomisk, med høye strøm- og matpriser og en økning i renteutgiftene. For de av våre kunder som skulle være ekstra bekymret for sin økonomi framover – både private og bedrifter – kan vi bistå med rådgiving, sier Marjamaa.

Banken opplyser at de med BSU-konto vil få deres beste rente, på 4,55 prosent.

Nordeas nye rentesatser vil gjelde fra 7. november, opplyser banken.

Sparebanker følger etter

Mandag ettermiddag varsler også Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Nordmøre at de setter opp boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng.

Bankene skriver ingenting i børsmeldingene om hva de gjør med innskuddsrenten.

Ikke lenge etterpå melder også Sparebank 1 Sørøst-Norge at også de setter opp rentene på lån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng.

Varslet flere renteøkninger

Rentehevingen kommer etter at Norges Bank før helgen hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 2,25 prosent.

Sentralbanken kom samtidig med nye prognoser som legger opp til ytterligere rentehevinger både i november, desember og mars.

– Med en slik utvikling i styringsrenten kan boliglånsrenten bli mellom 4 og 4,5 prosent, sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache under pressekonferansen torsdag.

Les hele artikkelen på e24.no

You may also like...